Sırada “Türkiye Kupası” var

Haber: Çağla ŞİMŞEK

Fotoğraf: Hilal ÖNCEL

Nevşehir’de ön elemeyi geçerek birinci olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Kupası Yarışması’na hazırlanıyor.

Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyon(TAŞPAKON) 8-10 Mart tarihleri arasında Nevşehir’de bir yarışma düzenledi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ön elemeyi geçerek 1. oldu. Yarışmaya Öğretim Görevlisi Emre Hastaoğlu önderliğinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Mücahit Soykan, Sefahat Taşçı ve Ünalcan Kutal katıldı.
Yöresel malzemelerin kullanıldığı bir yarışma olduğunu belirten Emre Hastaoğlu menünün Sivas yöresinden oluşturulduğunu ifade etti. Daha önce yöresel bir pasta olmadığına vurgu yapan Hastaoğlu Sivas’a özgü madımak ve karamuk bitkisinden pasta, pezik turşusundan alabalık, Naduk(çedene helvası), Incasiye ve kelle tatlısından bir menü oluşturduklarını söyledi.
Yarışmada sadece yemeğin güzelliği ile dereceye girmediklerini ifade eden Hastaoğlu hijyen, zamanı doğru kullanma, yemeğin lezzeti, sunumu, görüntüsü ve doğru malzeme kullanımı ile puan aldıklarını belirtti.
Hastaoğlu son olarak İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Kupası Yarışması’na hazırlandıklarını ifade etti.